Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta!!


Vi har skridskoskola från 4år och uppåt, undantag kan göras efter bedömning om åkförmåga. 

För att alla barn – och inte minst ni föräldrar – ska trivas i klubben behöver vi er hjälp! Tänk på:

1) Klädsel: Klä inte barnen för varmt och i smidiga kläder, de behöver rörelsefrihet. Vi rekommenderar tights/mjukisbyxor och fleecetröja framför overall samt fingervantar hellre än tumvantar.  

2) Hjälm: Se till att den sitter stadigt, en tunn mössa som sitter tajt under hjälmen kan vara bra. Märk hjälmen med barnets namn på en lapp som sitter framtill på hjälmen! 

3) Skridskor: Det finns många olika skridskor att välja på som fungerar i skridskoskolan. Bäst är naturligtvis riktiga, stadiga konståkningsskridskor med taggar och skär som har lång hållbarhet och går att köpa begagnade. I sportaffärerna finns enklare och billigare skridskor i olika utföranden. 

4) Skridskovård: När barnen kommer från isen, torka av skenorna med en trasa (för att undvika rost) och trä på mjuka skydd/alt en handduk som förvaring till nästa pass. Till och från isen är det plastskydd som gäller på skridskorna. Varje promenad på annat underlag än is förstör skenorna och gör det mer eller mindre omöjliga att åka.

5) Slipning: Skridskorna måste vara slipade för att barnet skall kunna röra sig rätt och lätt på isen. Man bör slipa skridskorna regelbundet, Intersport i Birsta slipar alla modeller av skridskor.

6) Föräldrarnas plats under lektion: Vi önskar att föräldrar och syskon sitter uppe på läktaren för att inte störa barnens koncentration. 

7) Gruppindelning: De första lektionerna på terminen kan upplevas något röriga då tränarna försöker dela in barnen i jämna grupper. Under terminen kan tränarna flytta barnen mellan grupperna allteftersom de utvecklas. 

8) Medlemsregister: För att föreningen skall ha ett fungerande medlemsregister ber vi er fylla i anmälan via hemsidan. Man har genom sitt medlemskap godkänt att föreningen, och de förbund föreningen tillhör, registrerar och behandlar medlemmens personuppgifter så som föreningen beslutat om i sin verksamhet. Uppgifterna lämnas aldrig ut till obehöriga! 

9) Hemsidan: www.sundsvallskk.se - där finns all information om klubben och vad som händer.

10) Möjlighet till utveckling: Under tiden i skridskoskolan finns möjlighet att ta märken för att visa kunskapsnivån. Märke 1 - 4 tas inom skridskoskolan, därefter flyttas barnet upp till nybörjargrupp för att där kunna ta märke 5 - 8.

 

Klubbens ekonomi stöttar sig på föräldrainsatser, ideellt arbete. Familjer med barn i skridskoskolan är befriade från obligatoriskt föreningsarbete, men får gärna delta frivilligt. Årligen har vi en isshow för publik med ett tema, som brukar vara en magisk upplevelser för såväl publik som åkare. Även de minsta är med på isen och man riktigt ser hur självkänslan växer hos de små, som får visa upp sina färdigheter för publik!

När barnen går upp i nybörjargrupp krävs mer engagemang av föräldrarna i föreningens arbete som förutom isshow kan innebära oli, hjälpa till vid våra tävlingar samt vissa försäljningsaktiviteter för att stötta ekonomin.

 

 

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:48

 

Stöd klubben genom att göra dina nätinköp via Sponsorhuset!


Norrköpings Skateshop

erbjuder 10% klubbrabatt på ordinarie priser.


Följ oss på:

   


Prenumerera på nyhetsflödet!

Prenumerera på nyheter


 Våra sponsorer & samarbetspartners

 

 

 

PK Group

 

 

 

ScandicSvallLogo

 


VI TAR SWISH

 


Hjälp klubben via SvenskaSpel eller Bingolotto

 

 

 


 

Postadress:
Sundsvalls KK - Konståkning
Nordichallen, Box 890
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsv. 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sundsvallskk@gmail.c...

Se all info