Verksamhetsidé

Sundsvalls Konståkning ska verka för att konståkning

både i sportslig och kulturell mening.

Vi ska även verka för en sann demokratisk anda, liksom respekt och allas lika värde inom sporten.

Konståkningsverksamheten riktar sig till följande fyra nivåer.

·       Skridskoskola

·       Nybörjargrupper

·       Fortsättningsgrupper

·       Elitgrupper

Det handlar om att ge barn och ungdom möjlighet att lära sig åka skridsko. Verksamheten ska också gå ut på att utveckla de barn och ungdomar som är intresserade av konståkning. Dessutom ska Sundsvalls Konståkning bedriva konståkning på elitnivå.

·       Uppvisningar

Parallellt med ovan nämnda verksamhet ska Sundsvalls Konståkning arbeta för att alla åkare oavsett nivå tillsammans deltar i en återkommande uppvisningsverksamhet.

Skridskoskola

Sundsvalls Konståkning vill genom Skridskoskoleverksamheten först och främst ge alla intresserade flickor och pojkar från 3-4 år möjlighet att lära sig åka skridskor. Förutom grundläggande skridskoteknik ingår även konståkningens elementära grunder. Skridskoskolan ska upplevas lustfylld. Därför måste skridsko- och konståkningsteknik varvas med mycket lek. Skridskoskolan ska fånga upp de barn, som vill fortsätta att åka konståkning. För att kunna bedriva en bra skridskoskola behövs tränare som är intresserade av barn. Alla skridskoskolebarn har rätt till stöd, hjälp och uppmuntran.

Nybörjar och fortsättningsgrupperna

Sundsvalls Konståkning vill genom nybörjar- och fortsättningsgrupperna ge flickor och pojkar möjlighet att åka konståkning och lära sig konståkningens grunder. I nybörjar och fortsättningsgrupperna ska stor hänsyn tas till att åkarna är barn. I nybörjargrupperna åker barn och ungdom som kan komma att gå över till fortsättningsgruppen.

I fortsättningsgrupperna åker barn och ungdom som kan komma att gå över i elitgruppen. Här åker också barn och ungdom där tävlingsverksamheten inte är det främsta målet utan som föredrar att vara med i uppvisningsverksamheten. Det är viktigt att tillgodose behovet av goda tränare, träningstider samt utrymme på isen. Alla barn och ungdomar har rätt till stöd, hjälp och uppmuntra.

Elitgruppen

Sundsvalls Konståkning ska bedriva konståkning på elitnivå. Träningen av elitgruppens åkare syftar dels till att tävlingsåkarna ska kunna hävda sig väl i norrlandsområdets tävlingar, dels till att fostra åkare som kan vara med och tävla bland svenska eliten. För att kunna bedriva en konståkning med dessa mål behövs idag tillgång till mycket god träning, bl.a. i form av tränare och i övrigt goda träningsförutsättningar. Att delta i elitgruppen ställer mycket stora krav på åkaren. Det handlar om träningsintensitet, träningsvilja, intresse och viss talang. Träningen måste därför vara sådan att åkaren orkar och bibehåller en lust att vilja delta. Att åka konståkning på tävlingsnivå handlar om lång uppbyggnad och många år av träning. Även på denna nivå är det viktigt med lustfylld träning. Alla åkare har rätt till hjälp, stöd och uppmuntran.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:38

Stöd klubben genom att göra dina nätinköp via Sponsorhuset!

Norrköpings Skateshop

erbjuder 10% klubbrabatt på ordinarie priser.

Följ oss på:

Prenumerera på nyhetsflödet!